FILOSOFI I STORT

filosofi_i_stortFilosofi finns utanför skolan. Även om vi från filosofilärarna försöker hålla fokus på filosofi i skolan på den här webbplatsen så kan vi inte låta bli att ha med en avdelning som handlar om Filosofi i stort.

Dessa sidor av webbplatsen är bland annat tänkta att  innehålla sådant som brukade fylla tidskriften Sophia på den tiden föreningen gav ut en tidskrift på papper. Denna tidskrift innehöll artiklar om filosofiska frågor, som ibland ledde till debatter, och bokanmälningar, men också tankeväckande eller roande texter, som på något sätt hade med filosofi att göra, från olika tider. (Dessa finns att ladda ner under under fliken FÖRENINGEN.)

Tanken är alltså att om du funderar över något filosofiskt problem - skriv ned dina funderingar! Om du finner att någon person eller organisation använder begrepp som frihet och rättvisa på ett besynnerligt vis - skriv en debattartikel! Skicka din text till filosofilararna@gmail.com eller lämna en kommentar på en av våra sidor!

Filosofi-OS

IPO – International Philosophy Olympiad – har pågått sedan 1993 och har som syfte att främja filosofi och kritiskt tänkande och inspirera unga att intressera sig för filosofi. Sverige har deltagit fyra gånger och håller i den nationella uttagningen.

LÄS MER

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar