FÖRENINGEN

foreningenVälkommen till Filosofilärarnas förening Sophia

Filosofilärarnas förening är en ideell och politiskt obunden förening.
Filosofilärarnas förening syftar till att främja undervisningen i filosofi samt att i övrigt tillvarata ämnets intressen.
Föreningen är öppen för var och en som hyser intresse för föreningens syften.

Om webbplatsen

Webbplatsen är föreningens ansikte utåt. Men den ska framför allt användas – vi vill att den ska vara en levande plats för utbyte av erfarenheter och inspiration.

Bidra genom att dela med dig av tips och undervisningsmaterial eller skriv en artikel, recension eller något annat.
Du skickar ditt material till vår adress filosofilararna@gmail.com. Du kan också meddela oss genom kontaktformuläret som finns under fliken KONTAKT.

Ta del av allt matnyttigt som finns här om filosofiundervisning och filosofi i stort.

Använd kommentarfunktionen som ni finner på nästan alla våra sidor: rekommendera något undervisningsmaterial eller tips som du prövat, eller inled en diskussion om kunskapskraven i styrdokumenten.

Var så god - sätt igång!

 

Vilka vi är

Filosofi- och psykologilärarnas förening – FPF – bildades 1943 för att ”främja god undervisning i filosofi och psykologi samt för att öka kunskapen i dessa ämnen hos allmänheten”. Anledningen till att filosofi och psykologi kopplades ihop på detta sätt var helt enkelt för att psykologi ingick i undervisningsämnet Filosofi. Om man var lärare i filosofi skulle man alltså också undervisa i psykologi – i alla fall på papperet. Frågan är om det alltid blev så mycket psykologi.

Läs mer

 

Stadgar och Mötesprotokoll

Föreningen bildades den 7 januari 1943 som Filosofi- och psykologilärarnas förening.
Den bytte officiellt namn till FILOSOFILÄRARNAS FÖRENING SOPHIA den 21 april 2012.

Läs mer

 

Tidskriften Sophia

Föreningens tidskrift - Sophia - innehåller en mängd intressanta artiklar om filosofiska frågor och bokanmälningar, men också tankeväckande eller roande texter, som på något sätt hade med filosofi att göra, från olika tider. Tidskriftens äldre nummer finns som pdf här.

Läs mer

0 Kommentarer

Lämna en kommentar