UNDERVISNING

om_undervisningenHär kommer vi allt lägga upp sådant som direkt relaterar till planering och genomförande av undervisning; didaktik, principer för undervisning och metodik.

 

Styrdokument

Här har vi lagt upp styrdokumenten från Skolverket, plus kommentarer till ämnesplanerna och övriga tips om hur vi kan jobba med dessa.

LÄS MER

 

Allmänt om undervisning: Skolverkets allmänna råd

I skriften Planering och genomförande av undervisningen från 2011 ges riktlinjer utifrån skollagen – ”hur lärare bör planera och genomföra undervisningen utifrån läroplanen och kursplanerna”. Råden är uppdelade i Planering, Genomförande, osv.

LÄS MER

 

Filosofididaktisk forskning

Här samlar vi den filosofididaktiska forskningen vi sett hittills. Böcker, artiklar och internetkällor av kvalitet som kan vara grunden till en teoretisk bas för filosofiundervisningen.

LÄS MER

 

Lektionsmaterial utifrån ämnets syfte

Här samlar vi konkret lektionsmaterial; övningar, planeringar, uppgifter, texter osv. Vi försöker strukturera dessa efter hur de är relaterade till syftesmålen. 1. Verklighet & Kunskap, 2. Vetenskap osv.

LÄS MER

 

Gott & Blandat

Här har vi samlat övningar och annat som relaterar till filosofiundervisning men som inte kan knytas direkt till ett specifikt syftesmål. Tankeexperiment, fria filosofiböcker på nätet och annat gott.

LÄS MER

1 Kommentar

  1. eric skriver:

    Tips:

    UR:s program Lärarrummet har intervjuat en filosofilärare - Jonas Larsson - och han diskuterar sin undervisning och filosofilärares situation. Googla ”ur filosofilärare jonas larsson”.

Lämna en kommentar