Syfte 3

Här lägger vi upp lektionsmaterial som rör ”kunskaper om värdefilosofi, olika värdeteoretiska ståndpunkter och normativa etiska teorier samt deras tillämpning”.

Med detta menar vi övningar, instuderingsfrågor, diskussionsämnen, planeringar, aktiviteter etc. som rör syftets begrepp och centrala innehåll.

Make IT fair

En nätbaserad övning som kan få elever att förankra värdeteorier i något väldigt konkret. Övningen är tänkt att ta 90 minuter. Övningen är riktad till högstadieelever men kan absolut användas för att konkretisera gymnasiefilosofins abstrakta begrepp.

Utdrag från lärarhandledningen: 

Mobiltelefoner har på kort tid blivit var mans självklara egendom. Särskilt våra ungdomar använder sig frekvent av teknikprylar som mobiltelefoner, kameror, mp3-spelare och spelkonsoler. Det är inte många som tänker på att bakom varje produkt finns ett stort nätverk av leverantörer som är spridda över hela världen. Inte heller känner man till problemen som är kopplade till produktionen. 

All info, uppgifter, lärarhandledning etc., finns på webbplatsen.

Gå dit

 

Frågor

  • Är det normalt att vara onormal?
  • Kan en person vara ond?
  • Skulle du bryta mot (moral)lagen om du var osynlig en dag?

 

Dela!

Vill du dela med dig av material? Skicka in till filosofilararna@gmail.com Vi vill gärna göra denna sida så användbar och användarvänlig som möjligt. Därför tar vi gärna emot kritik, tips eller funderingar på hur vi kan uppnå detta syfte. Lämna en kommentar, fyll i kontaktformuläret eller skicka ett mail till oss!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar