Sokratiska samtal på Skolforum

Det var nästan fullsatt framför podiet när Sokratiska samtal diskuterades. Ann S Pihlgren inspirerade i alla fall oss från föreningen till att verkligen vilja jobba mer med det här formatet, den här metoden.

Många kom fram och ville prata efteråt och vi kan bara konstatera att intresset för filosofi i skolan finns och att Filosofilärarnas förening behövs. Vi vill tacka alla som kom till vårt gemensamma event!

 

Vi bifogar här Anns presentation i pdf-format.

 

Det finns mycket information om Sokratiska samtal på internet. Vi vill som kort introduktion tipsa om den här länken men givetvis också Anns böcker som vi hoppas kan få oss alla att lyssna på våra unga och ta deras tankar på allvar.

Vi vill också passa på att vidarebefordra Bo Malmhesters tips om Florian Wobser:

Florian Wobser är en ung och fantasifull lärare för filosofilärare vid Universitetet i Rostock, Tyskland. Han kommer till Stockholm i januari (27 – 29) och är intresserad av att delta i svensk filosofiundervisning. Han kan tänka sig att själv sätta igång ett filosofipass med era elever eller en grupp av filosofilärare (troligen på måndag den 27). Arbetsspråket blir då till större del engelska (eller tyska) med utrymme för översättning till svenska när det behövs.

Han ska också besöka Filosofiska skolan och delta i ett öppet seminarium på Södertörn (FIlosofi med barn), som Liza Haglund håller i – tisdagen den 28. Vi återkommer med mer detaljetar program.

Kontakta Beate Børresen (beate.borresen@hioa.no), mig (bo.malmhester@hioa.no) eller honom om ni är intresserade och har möjlighet att göra något tillsammans med honom. Hans epostadress är iceagescoming@hotmail.com.

 

Se även:

 

Skolforum

Sällskapet för filosofisk praxis

Filosofi med barn, Ylva Backman

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

*